top of page
publik.jpg

Nössemark Eds Offroaders

En klubb som träffas och har kul.

Klubben startades 1984, och har idag ca 60 vuxna medlemmar och 10 barn. Tillsammans finns det flera jeepfordon och 10 monstertruckar hos medlemmarna. Bröderna Kai och Jan, samt kusinen Sten-Åke, alla med efternamnet Svensson tillhör pionjärerna som tillsammans med ett kompisgäng startade upp det hela. Medlemsantalet ökade stadigt varje år och och idag har föreningen medlemmar över hela Västsverige. Jepparna är oftast byggda och renoverade av ägarna själva. Under vinterns skruvas, svettsas och skapas det mycket, och på sommaren är man ute och testar jeeparna och besöker många av de träffar som finns rung om i landet.
Från början var det bara en klubb där man träffades och utbytte erfarenheter samt åkte på jeepträffar i Sverige och Norge. Men undan för undan har verksamheten utvecklats och den stora kraftsamlingen för klubben varje år är Monsterracetävlingen, den sista helgen i augusti. Banan i Trolldalen, eller "monstervalley" som vi kallar den , har byggts om och förlängst flera gånger sedan första tävlingen.

Året 2015 startade klubben en ny form av tävling. Den tävlingen har vi valt att kalla för Muddrag och den kördes en helg om året på Kais Muddrag park. 

Trailkörning i skogen är också en sak som vi sysslar med.  För några år sedan började vi med något som vi kallar "familjedag". Då låter vi våra små köra av sig på sina fyrhjulingar och crossar.
Vi har ett eget område väster om Ed där det ligger en crossbanan och lite skog i anslutning till den. Där brukar vi hålla till och köra.

bottom of page